Arbetar mina sista två veckor nu, stressigt värre. Många projekt som ska avslutas, lådor sorteras och journaler arkiveras. Det är först nu jag inser att jag faktiskt är på väg att lämna den arbetsplats jag huserat på i tio år. Tio år är väldigt lång tid och det känns lite jobbigt att behöva lämna tryggheten för något helt okänt. Samtidigt måste jag prova på något nytt, lära mig nya delar och få utvecklas.
Nåja, hinner oroa mig några dagar till. Börjar inte riktigt ännu.
Har gått och varit sugen på tacos ett tag. Är väldigt förtjust i just tacos och i vanliga fall äter vi det minst en gång i veckan. Testade att göra en tacogratäng i förra veckan. Blev riktigt gott men saknar fortfarande just tacos!
Meeen, ska man äta tacos så behöver man bröd. Jag har läst om dom som tar salladsblad istället men jag vill ju ha tortillas.
Hittade detta recept på tortillas, vad tror ni, kan det funka?
Tortilla
6-8 st. Per bröd ca 1,5 gr kolhydrater, beroende på storlek och tjocklek.
Recept som jag hittat i en bok om stenålderskost.
2,5 dl sojamjöl
½ tsk bakpulver
1 msk vispgrädde
1-1,5 dl vatten
1 msk olivolja
2 ägg
lite salt om så önskas
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa först äggen. Tillsätt sedan grädde, olja, sojamjöl, bakpulver och en del av vattnet och vispa ihop. Tillsätt därefter mer vatten under fortsatt vispning till smeten är slät och har lämplig konsistens.
Bred ut ca 15 cm stora rundlar på en bakplåt med oljat bakplåtspapper. Grädda 10-15 minuter.
Du kan också grädda dem i en stekpanna. Häll lite olja i stekpannan och använd en något tunnare smet.
Några tips:
Pröva att smaksätta smeten med tex mosade oliver eller någon örtkrydda.
De du gjort i ugnen passar bra till tex tacos.
De i stekpannan har jag gjort pizza på sedan. Funkar toppen.
De i stekpannan tror jag funkar som pannkakor också, men vispad grädde och sylt.
Recept som jag hittat i en bok om stenålderskost.
2,5 dl sojamjöl
½ tsk bakpulver
1 msk vispgrädde
1-1,5 dl vatten
1 msk olivolja
2 ägg
lite salt om så önskas
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa först äggen. Tillsätt sedan grädde, olja, sojamjöl, bakpulver och en del av vattnet och vispa ihop. Tillsätt därefter mer vatten under fortsatt vispning till smeten är slät och har lämplig konsistens.
Bred ut ca 15 cm stora rundlar på en bakplåt med oljat bakplåtspapper. Grädda 10-15 minuter.
Du kan också grädda dem i en stekpanna. Häll lite olja i stekpannan och använd en något tunnare smet.
Några tips:
Pröva att smaksätta smeten med tex mosade oliver eller någon örtkrydda.
De du gjort i ugnen passar bra till tex tacos.
De i stekpannan har jag gjort pizza på sedan. Funkar toppen.
De i stekpannan tror jag funkar som pannkakor också, men vispad grädde och sylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar