Äntligen har jag hittat ett alternativ när knäckemackesuget kommer!
Jag är ingen stor brödmänniska men vissa kvällar kan jag bli riktigt sugen på en knaprig knäckemacka med smör och pålägg.
Jag har tidigare försökt mig på recept men aldrig varit riktigt nöjd. De flesta recept innehåller ägg eller ost vilket ger brödet en säregen smak.
Så hittade jag ett recept, modifierade det lite och ut ur ugnen kom dom mest underbara knäckesticksen!
Ingen bismak av ägg eller ost, bara krispigt, knaprigt knäcke med lite bränd smak. Underbart!
Här kommer receptet, varje knäckeskiva innehåller knappt 1 kolhydrat. :
16 bitar knäcke
25 g fiberhusk
50 g kruskakli
50 g skalad sesamfrö
50 g hela linfrö
1 tsk brödkrydda
½ tsk salt
3 dl kokt kallt kaffe
2 dl vatten
Värm ugnen, helst varmluft, till 170 grader.
Blanda samman samtliga ingredienser och låt stå cirka tio minuter.
Ta en plåt, lägg på bakplåtspapper och bred ut smeten.
Jag toppade med lite flingsalt men det hade inte behövts.
Skär ut 16 bitar. In i ugn. Grädda ca 60 minuter, öppna ugnsluckan efter halva tiden och släpp ut lite ånga.
När 60 minuter gått tog jag ut plåten, skyndade mig att skära ut bitarna igen (de hade smält samman något) och vände på dom. In i ugnen igen i 20 minuter och därefter var knäcket riktigt knaprigt och hårt.
Gudomligt god kvällssmörgås med bregott, extralagrad ost och en skiva rökt kalkon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar